پروژه دانشجویی مقاله انسداد مرزهای جنوبشرقکشور و فرآیندهای ژئومورفولوژیکی با pdf دارای 9 صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است
فایل ورد پروژه دانشجویی مقاله انسداد مرزهای جنوبشرقکشور و فرآیندهای ژئومورفولوژیکی با pdf کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه و مراکز دولتی می باشد.
این پروژه توسط مرکز مرکز پروژه های دانشجویی آماده و تنظیم شده است
توجه : در صورت مشاهده بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی پروژه دانشجویی مقاله انسداد مرزهای جنوبشرقکشور و فرآیندهای ژئومورفولوژیکی با pdf ،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد
چکیده
شناخت خصوصیتهایژئومورفولوژیکی مناطق مرزی و فرآیندهاییکه از طریق این خصوصیتها شکل میگیرند و همچنین نحوه فعالیتهای انسانی در مرزها و در تقابل با این فرآیندها به عنوان یکی از اساسیترین مسائل برای نحوه مدیریت خطوط مرزی محسوب میشود. مطالعات جامع ژئومورفولوژیکی میتواند با تجزیه و تحلیل و استنتاج نتایج قابل قبول برای ارزیابی روشهای انسداد مرز مفید و مؤثر باشد. انسداد مرزها یکی از روشهای مدیریت، کنترل و تامین امنیت نسبت به تهدیدات بالقوه و بالفعل میباشد که در کشورهای مختلف دنیا از جمله کشور ایران سابقه دارد. در مرزهای جنوب شرق کشور(استان سیستان و بلوچستان)از روشهای مختلفی مانند احداث دیوار بتنی، حفرکانالهای عریض و احداث برجکهای مرزبانی استفاده شده است. این مقاله بر آنست تا به بررسی و مطالعه فرایندهای ژئومورفولوژیکی در روش های انسداد مرزی محدوده مورد مطالعه پرداخته و پیشنهادهایی در این خصوص ارائه نماید. روش تحقیق بدین صورت بوده که دادهها و اطلاعات لازم از طریق مطالعات کتابخاتهای و مشاهدات میدانی و مراجعه به منابع مکتوب جمعآوری و در فرایند تحقیق مورد استفاده قرار گرفته است. نتایج تحقیق نشان داد که اجرای برخی از روشهای انسداد فیزیکی مرز بدون توجه به فرایندهای ژئومورفولوژیکی غالب در منطقه مانند باد و سیلاب کمتر صورت گرفته و ممکن است هزینههای مضاعفی را برای تامین و نگهداری سازههای احداث شده برمجریان تحمیل نماید.
واژگان کلیدی: انسداد مرز، فرایندهای ژئومورفولوژیکی، مدیریت مرزی، سیستان و بلوچستان.
مقدمه
اولین گام در فرآیند هر پژوهش انتخاب و شناخت دقیق مساله میباشد. در واقع قبل از ارائه سوالهای تحقیق و فرضیههای مربوط به آن و انجام روشهای مختلف پژوهش به منظور آزمودن فرضیههای مطرح شده، بایستی مساله مورد پژوهش به خوبی مورد تجزیه و تحلیل قرار گیرد. مطالعات جامع ژئومورفولوژیکی میتواند با تجزیه و تحلیل و استنتاج نتایج قابل قبول برای ارزیابی فعالیتهای مختلف انسانی در محیطهای طبیعی و تعیین معیارها و ضوابط ساخت و ساز و اجرای روشهای به کار گرفته شده برای اهداف مختلف، مفید و مؤثر باشد. یکی از فعالیتهای متخصصان ژئومورفولوژی، درک و تشخیص فرآیندهای ژئومورفولوژیکی است که در محیطهای طبیعی وجود دارند و بر روی سازههای انسانی تاثیر گذارند. این فرآیندها بسته به مکان و وضعیت زمینی که سازه مورد نظر در روی آن بنا شده است، متفاوتند.
ارائه یک تعریف کلی برای مفهوم مرز که تمامی زیرمجموعههای آن را در برگیرد، کار سادهای نیست. غالب تعاریفی که از مرز میشود قابل اطلاق به مرز سیاسی است.(پناهی، (1:1385 کنترل و امنیت مرزهای سیاسی، یکی از مهمترین وظایف هر حکومتی است و اگر این امر بخوبی انجام نشود، حاکمیت سیاسی کشور در معرض تهدید قرار میگیرد. وقتی از کنترل و
783
ھما ش م ی ی زی و ا ؛ چا ش و ر یا
30 و 31 فروردین – 1391 دانشگاه سیستان و بلوچستان
National Congress on Border Cities and Security; Challenges and Strategies – CBCS 2012
امنیت مرزی سخن میگوییم، به معنی وجود ثبات در مرزها، نفوذناپذیری مرزها از حیث ورود کالاهای قاچاق، آسایش و ایمنی مرزنشینان و فقدان تهدیدها در مرزها است. مشکلات مرزی به واسطه وجود عوامل مختلفی مانند اختلافات ارضی، ترددهای غیرمجاز، نامشخص بودن رژیم حقوقی رودخانههای مرزی، قاچاق کالا، وجود گروههای محارب در نزدیکی مرز و تعارضات قومی- مذهبی در دو سوی مرزها بروز میکند. امنیت مرزها پشتوانه قوی برای امنیت با ابعاد متنوع آن در داخل کشور است و هرگونه ناامنی در مرز قادر است در سیستمهای اقتصادی، فرهنگی، سیاسی- اجتماعی و نظامی عمق کشور اختلال ایجاد کند. عوامل و زمینههای مختلفی در بهبود و تضعیف امنیت مرزهاموثرند که از آن جمله میتوان به ویژگیهای طبیعی(عوامل ژئومورفولوژیکی، زمینشناختی و اقلیمی)، انسانی(بافت قومی- مذهبی مرزنشینان)، سیاسی(سطح و نوع روابط سیاسی دو کشور)، اقتصادی(وضعیت اقتصادی و رفاهی) و اجتماعی(سطح سواد، آگاهی و فرهنگ مرزنشینان) اشاره کرد. (زرقانی،( 82:1382 برای تبدیل تهدیدها به فرصتها و بهرهمندی از شرایط و موقعیتها در جهت حفظ امنیت و تامین منافع ملی، باید شناخت عمیق و همه جانبهای از سطح مناطق مرزی و فضاهای پیرامونی آن داشته باشیم.
منطقه جنوبشرق کشور که در همسایگی دو کشور پاکستان و افغانستان قرار دارد، یکی از مناطق مرزی ایران بوده که دارای مشکلات عدیده مرزی است و تهدید جدی را از این ناحیه متوجه کشور نموده است. مرزهای شرقی ایران حتی تا زمان جنگ جهانی اول به عنوان تنها راه ممکن جهت پیشروی روسیه به سمت هندوستان تلقی میشد و پل مهمی بر سر راه بلوچستان بریتانیا محسوب میگردید. مناطق جنوب شرق کشور ایران (بلوچستان) مرز هندوستان محسوب میگشت و به تبع این موقعیت، این منطقه از مناطق مورد علاقه بریتانیا به شمار میآمد.(نورایی،(44:1386 در همین راستا بود که از اوایل سده نوزدهم میلادی نفوذ انگلیسیها در نواحی سیستان و بلوچستان شروع گردید. بخشهایی از خاک ایران در شرق یعنی افغانستان (سال (1857 و بلوچستان (سال (1896 رسما از ایران منتزع شدند. اولی در قالب کشور مستقل افغانستان ظاهر شد و دیگری به قلمرو مستعمراتی انگلیس در هندوستان پیوست.
مرزها دارای کارکردهای متفاوتی هستند. با گذشت زمان کارکردهای جدیدی برای مرزها متصور است و این بستگی به نوع روابط بین کشورهای همسایه و سیاست دولت دارد. یکی از کارکردهای مرز نقش بازدارندگی و دفاعی آن است. امروزه این نقش با توجه به پیشرفتهای نظامی از اهمیت کمتری برخوردار شده است؛ ولیکن برخی از مسائل باعث گردیده تا بعضی از کشورها برای تامین امنیت خود همواره به نقش و کارکرد دفاعی مرزها با توسل به روشهای مختلف متوسل شوند. ساخت دیوار سنگی به طول 2500 کیلومتر توسط مراکش در صحرای غربی در سال 1985 میلادی، ایجاد حصار سیمی الکتریکی توسط آفریقای جنوبی در امتداد مرزش با زیمباوه، اقدام رژیم صهیونیستی اسرائیل در ساخت دیوار امنیتی در کرانه غربی رود اردن در سال 2002 میلادی و ساخت موانع مستحکم مرزی در مرزهای مشترک کشورهایی مانند آمریکا- مکزیک، اسپانیا-
مراکش و عربستان- عراق را میتوان نمونههایی از این موارد دانست.(زرقانی، (99-104 :1386
در همین راستا قسمتهایی از مناطق مرزی ایران از دیرباز به عنوان یکی ناامنترین مناطق به شمار رفته است، چنانچه وجود دائمی تهدیدات نظامی علیه تمامیت ارضی توسط برخی از کشورهای همسایه، ترددهای غیرقانونی اتباع مهاجر، فعالیت گروههای معاند و قاچاقچیان در کنار توسعه نیافتگی، مناطق مرزی را به عنوان یکی از نقاط بحرانخیز و آسیبپذیر این کشور مبدل ساخته است.(عندلیب، (64 :1380 مشکلات یاد شده باعث گردیده تا در حال حاضر روشهای متعددی برای کنترل و امنیت مرز در منطقه جنوبشرق کشور( استان سیستان و بلوچستان) بکار گرفته شود. از جمله این روشها میتوان به انسداد مرزها توسط دیوار بتنی، حفر کانالهای عریض و احداث پاسگاهها و برجکهای مرزبانی اشاره کرد. اجرای این روشها هزینههای هنگفتی را بخود مصروف داشته، ولیکن ممکن است کارایی لازم را بطور تمام و کمال نداشته باشد. مرزهای جنوبشرق کشور بعلت شرایط متنوع جغرافیایی، دارای ویژگیهای گوناگون زمینشناختی و ژئومورفولوژیکی میباشند.
کلمات کلیدی:
ساخته شده توسط Rodrigo ترجمه شده
به پارسی بلاگ توسط تیم پارسی بلاگ.